Styrelsen

2019-2021

Föreningens styrelsen för åren 2019-2021 består av:

 

Korta CV

Jag heter  Kostas Viglas och arbetar som IT-chef. Jag har en IT-examen från Hellenic Open University med en forskningsutbildning i företagsekonomi från Athens University of Economics and Business (MBA). Född och uppvuxen i Aten, flyttade till Växjö med min fru för flera år sedan. Som de flesta greker älskar jag solen, havet och det goda sällskapet. Jag bestämde mig för att arbeta med den grekiska föreningen för att förbättra integrationen av unga greker i det lokala samhället och för att förmedla till Sverige de värderingar vi har som greker.

 

Jag heter Sofia Vulgari. Jag är född i Ljungby och flyttade till Thessaloniki när jag var sex år gammal. Jag har avslutat min masterutbildning (Social Media and Web Technologies) vid Linnéuniversities här i Växjö, där jag har bott med min pojkvän under de senaste åren. Jag gillar att resa, havet (och särskilt stränderna i Halkidiki) samt att läsa litterära böcker. Jag bestämde mig för att engagera mig i Kronobergs grekiska förening för att hjälpa så mycket jag kunde med grekerna här för bevarandet av den grekiska kulturen i Sverige men också med dess relation till den svenska kulturen.

 

Μitt namn är Otto Gerklev, jag är född och uppväxt i Växjö. Just jobbar jag som elektriker på Växjö El Montage. Jag gillar att resa, sola, åka snowboard samt spendera så mycket tid jag kan i Grekland. Jag träffade min Grekiska flickvän för flera år sedan, det var genom henne jag kom i kontakt med den Grekiska kulturen. Efter jag fick följa med på några tillställningar som Grekiska föreningen anordnade som bland annat dans, fest och grill så vill jag att fler folk ska få uppleva hur fantastiskt den Grekiska kulturen och folket kan vara.

 

Ονομάζομαι Στέλλα Αδαμπασίδου γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Εργαζόμουν ως τραπεζικός για 16 χρόνια στην Ελλάδα. Στη Σουηδία ζω από το καλοκαίρι του 2021 με τον σύζυγό μου και τα τρία μας παιδιά. Κάνω μαθήματα σουηδικών και μαθαίνω για τη σουηδική κουλτούρα. Απολαμβάνω τα ταξίδια, το καλό φαγητό, τον κινηματογράφο και το διάβασμα. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Ελληνικό Σύλλογο Kronoberg ώστε να συμβάλλω με όποιον τρόπο μπορώ στη διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων και της ελληνικής γλώσσας. 

 

Jag heter Dimosthenis Kanakis och är maskiningenjör. Jag har bott och arbetat i Sverige de senaste åren. Jag är också amatörfotograf och har publicerat mina bilder i National Geographic. Jag älskar musik och särskilt den gamla grekiska hiphop-scenen, eftersom jag betraktar det som en slags modern melodisk poesi. Jag började engagera mig i föreningen så jag skulle kunna hjälpa greker som vill starta ett nytt liv i Sverige såväl som de som bor här att inte glömma våra traditioner och vårt land.

 

Ονομάζομαι Αμαλία Δίγγα. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Σουδία και εργάζομαι στο  Δημόσιο Τομέα της. Έχω δύο παιδιά και πρόσφατα απέκτησα το πρώτο μου εγγονάκι. Μπήκα στο Διοιηκητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Kronoberg καθώς πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά και να βοηθώ τους Έλληνες που ζουν στη Σουηδία. Ευελπιστώ οι γνώσεις μου για τον τόπο του Kronoberg και η εμπειρία μου για τη ζωή στη σουηδική κοινωνία να φανούν χρήσιμες στα μέλη του Συλλόγου μας.

 

Jag heter Niki Chatzipanagiotou och är doktorand i informatik på Linné Universitetet. Jag har en Masterprogram i informationssystem och en kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Född och uppvuxen i Grekland. Flyttade för ett par år sedan till Växjö med min make och vår hund. Jag älskar havet, solen, resor, balett och konst samt djur. Med Grekiska Föreningen i Kronoberg beslutade jag att engagera mig i att hjälpa nykomna greker att lättare integreras i det svenska multikulturella samhället, såväl som äldre för att upprätthålla en koppling till sitt hemland.

 

2019-2021

Föreningens styrelsen för åren 2019-2021 består av:

2017-2019

Föreningens styrelse för åren 2017-2019 består av: