Styrelsen

2019-2021

Föreningens styrelsen för åren 2019-2021 består av:

 

Korta CV

Jag heter  Kostas Viglas och arbetar som IT-chef. Jag har en IT-examen från Hellenic Open University med en forskningsutbildning i företagsekonomi från Athens University of Economics and Business (MBA). Född och uppvuxen i Aten, flyttade till Växjö med min fru för fyra år sedan. Som de flesta greker älskar jag solen, havet och det goda sällskapet. Jag bestämde mig för att arbeta med den grekiska föreningen för att förbättra integrationen av unga greker i det lokala samhället och för att förmedla till Sverige de värderingar vi har som greker.

 

Jag heter Sofia Vulgari. Jag är född i Ljungby och flyttade till Thessaloniki när jag var sex år gammal. Jag avslutar för närvarande min masterutbildning (Social Media and Web Technologies) vid Linnéuniversities här i Växjö, där jag har bott med min pojkvän under de senaste åren. Jag gillar att resa, havet (och särskilt stränderna i Halkidiki) samt att läsa litterära böcker. Jag bestämde mig för att engagera mig i Kronobergs grekiska förening för att hjälpa så mycket jag kunde med grekerna här för bevarandet av den grekiska kulturen i Sverige men också med dess relation till den svenska kulturen.

 

Μitt namn är Otto Gerklev, jag är född och uppväxt i Växjö. Just nu håller jag på att studera till elektriker på Montico. Jag gillar att resa, sola, åka snowboard samt spendera så mycket tid jag kan i Grekland. Jag träffade min Grekiska flickvän för ungefär tre år sedan, det var genom henne jag kom i kontakt med den Grekiska kulturen. Efter jag fick följa med på några tillställningar som Grekiska föreningen anordnade som bland annat dans, fest och grill så vill jag att fler folk ska få uppleva hur fantastiskt den Grekiska kulturen och folket kan vara.

 

Jag heter Emmanouil Zerai, jag är född i Aten och växte upp i Volos. Jag är grundskollärare från University of Thessaly. Jag flyttade till Sverige 2014 för forskarutbildning vid Lunds universitet och sedan 2016 har jag bott och arbetat som lärare vid International School of Älmhult. Från ung ålder tyckte jag om traditionella danser och traditionell musik. Jag bestämde mig för att engagera mig i föreningen eftersom jag anser att det är en viktig lokal instans för att bevara och sprida den grekiska traditionen.

 

Jag heter Dimosthenis Kanakis och är maskiningenjör. Jag har bott och arbetat i Sverige de senaste 5 åren. Jag är också amatörfotograf och har publicerat mina bilder i National Geographic. Jag älskar musik och särskilt den gamla grekiska hiphop-scenen, eftersom jag betraktar det som en slags modern melodisk poesi. Jag började engagera mig i föreningen så jag skulle kunna hjälpa greker som vill starta ett nytt liv i Sverige såväl som de som bor här att inte glömma våra traditioner och vårt land.

 

Jag heter Niki Chatzipanagiotou och är doktorand i informatik på Linné Universitetet. Jag har en Masterprogram i informationssystem och en kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap. Född och uppvuxen i Grekland. Flyttade för ett par år sedan till Växjö med min make och vår hund. Jag älskar havet, solen, resor, balett och konst samt djur. Med Grekiska Föreningen i Kronoberg beslutade jag att engagera mig i att hjälpa nykomna greker att lättare integreras i det svenska multikulturella samhället, såväl som äldre för att upprätthålla en koppling till sitt hemland.

 

Jag heter Maria Kotzamanoli och är lärare på en av skolorna i Växjö. Jag har bott och arbetat i Sverige under de senaste fyrtio åren. Jag är gift och har tre vuxna barn. Jag gick med i styrelsen för Kronobergs grekiska förening eftersom jag har alltid gillat att arbeta med allmänheten och att hjälpa greker som bor i Sverige. Jag hoppas att min kunskap om Kronobergs plats och min erfarenhet av livet i det svenska samhället kommer att vara användbar för våra klubbmedlemmar.

 

2017-2019

Föreningens styrelse för åren 2017-2019 består av: